5 AI-apper som gjør design-hverdagen simplere

5 AI-apper som gjør design-hverdagen simplere

Stadig flere designverktøy bruker kunstig intelligens (AI) og maskinlæring til å automatisere og forenkle prosesser, generere unikt innhold og analysere store mengder data. Her er 5 AI-drevne designverktøy som du kan bruke for å optimalisere arbeidsflyten din.

Spørsmålet om hvorvidt AI kommer til å ta over designjobbene kan gå utover nattesøvnen. Men AI er allerede en del av hverdagen til mange designere, kreatører og markedsførere – enten de er klar over det eller ikke. Kunstig intelligens påvirker måten vi jobber på, og alt tilsier at utviklingen ikke vil stagnere med det første. Heldigvis trenger vi fortsatt et menneske i andre enden, men bransjen endrer seg raskt – så det er lurt å henge med.

AI kan nå i mye større grad enn tidligere bistå i kreative prosesser – fra idémyldring og kartlegging til produksjon av unikt visuelt innhold. Og det i en hastighet menneskehjernen bare kan drømme om. Under har vi listet opp fire måter AI kan være et nyttig verktøy for både designere og ikke-designere.

 

Automatisere rutineoppgaver

AI kan avlaste designeren ved å automatisere rutineoppgaver, som å fjerne bakgrunnen i et bilde eller produsere designmaler basert på enkle parametre. Dette gir designeren mer tid til å fokusere på å utvikle gode konsepter som virkelig treffer. Jobber du mye i Figma? Automator er en Figma Plugin som automatiserer tidssensitive rutineoppgaver. Sjekk den ut her.

Gi inspirasjon

AI kan se sammenhenger som vi aldri ville kommet opp med selv. Derfor kan kunstig intelligens være en verdifull kilde til inspirasjon og nye perspektiver i idémyldringsfasen. Og det er bare fantasien som setter grenser. Med AI kan en sprø idé bli til virkelighet på skjermen. Her er en enhjørning som drikker te på Jupiter:

Produsere unikt innhold

Det dukker stadig opp bedre tjenester for AI-generert tekst, lyd og bilde. Tjenester som DALL·E eller Chat GPT kan generere unikt innhold til kampanjer basert på enkle beskrivelser. Vi fikk for eksempel dette resultatet da vi plottet inn beskrivelsen “en papaya i et solfylt soverom” i DALL·E:

Kartlegging, testing og evaluering

AI kan analysere store mengder data på bare et par sekunder, og identifisere trender og mønstre basert på dette. Med en slik innsikt kan designeren ta informerte designvalg basert på kundepreferanser, målgruppe, brukerdata eller andre kriterier for å skape et effektivt design som virkelig treffer. AI kan også generere ideer og skisser basert på denne dataen som designeren kan jobbe videre med.

 

5 AI-verktøy det er verdt å sjekke ut: 

Det kryr av AI-drevne programvarer der ute, og det dukker stadig opp nye og forbedrede tjenester. Under har vi listet opp 5 verktøy vi har testet ut i det siste.

 

1   Khroma

Uinspirert? Gi et gammelt design nytt liv med Khroma. Dette er en fargegenerator som bruker maskinlæring for å foreslå farger som passer sammen. Du kan enkelt lagre og generere ulike fargepaletter ved å legge inn noen grunnfarger du liker eller basere utvalget på en eksisterende brand-identitet.

2   DALL·E

DALL·E har fått mye oppmerksomhet den siste tiden – og det er ikke uten grunn. Dette er en avansert bildegenerator utviklet av OpenAI som kan generere unikt visuelt innhold basert på enkle tekstbeskrivelser. Slipp fantasien løs!

3   Uizard

Uizard er et AI-drevet designverktøy som gjør det enkelt å lage profesjonelle prototyper og designs. Med Uizard kan du lage alt fra websider og apper til kampanjer og SoMe-innhold. Programmet er intuitivt og krever ingen koding eller særlig designerfaring. Uizard har en rekke nyttige funksjoner. Du kan enkelt tilpasse ditt design til en definert målgruppe og integrere selskapets farger, logo og andre branding-elementer. Med drag-and-drop-funksjonen kan du tilføye interaktive elementer og animasjoner.

Vi liker denne funksjonen spesielt godt: Uizard kan konvertere en håndtegnet skisse til en fullverdig prototype på et blunk. Det eneste du trenger å gjøre er å scanne skissen med mobilkameraet.

4   Adobe Sensei

Dette er Adobes egen AI og maskinlærings-teknologi. Adobe Sensei er et kraftig multiverktøy som omfatter en rekke funksjoner og tjenester – fra automatisert bildeklipping og intelligent objektgjenkjenning til tekstproduksjon og dataanalyse. Teknologien er integrert i flere populære Adobe-apper, som Photoshop og Illustrator, og blir stadig forbedret og oppdatert. Vi testet ut “colorize”-funksjonen i Photoshop:

5   AutoDraw

Ingen stor kunstner? Med tegneverktøyet AutoDraw kan du lage skisser og tegninger på en enkel og intuitiv måte. Programmet kan gjenkjenne tegningen din og foreslå profesjonelle illustrasjoner og figurer som man kan bruke i designarbeidet.

Og psssst! Deler av denne artikkelen er skrevet av ChatGPT.